FAQ

FAQ

Vad är korvskinnen gjorda av?
  • Skinnen är gjorda av alger och går bra att steka eller grilla. De ger ett sprött bett och går bra att äta.
Är era produkter KRAV eller ekologiska?
  • Quinoan som vi använder odlas i Skåne och linserna odlas på Gotland och dessa köper vi från Nordisk Råvara, båda är KRAV-märkta. Temphen vi använder gör vi av KRAV-odlade svenska åkerbönor. Vi använder ekologiska kryddor och råvaror.
Var kan jag köpa era produkter?
  • Vi finns i flera butiker och restauranger på Gotland och i Stockholm. I anslutning till vår produktionslokal på Gotland har vi också en egen butik. Se mer info om försäljningsställen här. Tipsa också gärna din butik om oss!
Var tillverkas era produkter?
  • Vi tillverkar våra produkter i gamla sockerbruket i Roma hos AB Gotlands Korvfabrik.
Jag skulle vilja sälja era produkter i min butik eller restaurang.
  • Kul! Vi säljer via grossisterna Comedus, Bondens skafferi, Gotlandspecialisten & Keges. Kontakta oss här.
Innehåller era produkter några tillsatser?
  • Vi har valt att arbeta med naturliga ingredienser såsom qunioa, tempeh av åkerböna och linser i våra korvar och burgare både för att de smakar gott och faktiskt innehåller mycket nyttigheter. Eftersom vi inte använder rena proteinisolat eller glutenprotein använder vi metylcellulosa för att få en bra textur. Läs mer här.